به نظر شما دسکتاپ ابری چیست؟ تکنولوژی همواره به سمتی در حرکت است که انجام امور روزانه را تسهیل کند. شاید بتوان رسالت اصلی فناوری اطلاعات را ایجاد سطح دسترسی وسیعتر، فارغ از محدودیتهای مکانی و زمانی برای کاربران برشمرد. تکنولوژی دسکتاپ ابری، یک راهحل نوین برای دسترسی در هر زمان و هر مکان به برنامههای کاری و شخصی محسوب میشود. این تکنولوژی خطر سرقت اطلاعات، گم شدن دیتای مهم، تحمیل هزینههای نرم افزاری و سخت افزاری به سازمانها را به حداقل میرساند. در ادامه با چیستی دستکاپ ابری و مزایای آن آشنا خواهیم شد.
دسکتاپ ابری چیست و چه اجزایی دارد؟
در یک تعریف ساده، دسکتاپ ابری این امکان را به شما میدهد که در هر ساعت از شبانه روز و در هر نقطه از جهان، با چند کلیک، پشت میز کار خود قرار بگیرید و به تمام اطلاعات و نرم افزارهای موجود در سیستم سازمانی خود دسترسی پیدا کنید.
DaaS (Desktop as a Services) شامل اجزای زیر است:
- سرورهای ابری: این سرورها در مراکز داده ابری قرار دارند و ورژنهای مختلفی از سیستمعامل ویندوز را بر روی خود اجرا میکنند. این سرورها میزبان دسکتاپها و نرم افزارهای هر یک از کاربران هستند.
- زیرساخت ابری: این زیرساخت مدیریت مصرف منابع توسط هر یک از دسکتاپها را بر عهده دارد که وظایف آن شامل: مدیریت کاربران، اختصاص دسکتاپها به کاربران، کنترل سطح دسترسی بر اساس سیاستهای سازمان، مانیتورینگ و رصد فعالیت هر یک از کاربران و در نهایت مدیریت منابع سختافزاری و نرمافزاری را برعهده دارد.
- گیت کنترل (Gateway): برای ایجاد اتصال امن خارج از مرکز داده به دسکتاپ ابری، از یک گیت کنترل استفاده میشود. این دروازه امکان دسترسی کاربران به دسکتاپها را از راه دور فراهم میکند و هرگونه فعالیت از سوی کاربران را تحت نظر دارد.
- دستگاه پایانه (Endpoint Device): کاربران از طریق EndpointDevice به اطلاعات موجود در دسکتاپ ابری دسترسی پیدا میکنند. این دستگاه میتواند لپتاپ، رایانه رومیزی، تبلت، تلفن همراه یا حتی یک مرورگر وب باشد.
مزایای استفاده از دسکتاپ ابری در مقایسه با مدل های سنتی
آیا تا کنون متوجه شدید که دسکتاپ ابری چیست؟ استفاده از سرویس دسکتاپ ابری نسبت به روشهای سنتی، دارای تفاوتهای اساسی است. در ادامه به برخی از این تفاوتها اشاره میکنیم:
تامین زیرساخت فنی: در روش سنتی، ویندوز و نرم افزارهای مورد نیاز هر یک از کاربران بر روی یک کیس مشخص نصب و اجرا میشود. این در حالی است که در فضای دسکتاپ ابری برنامههای کاربردی بر روی سرورهای مجازی در مراکز داده ابری قرار میگیرند. عدم وابستگی سرویسهای ابری به مکان فیزیکی مشخص، به کاربران این امکان را میدهد که صرفا با اتصال به اینترنت از طریق هر دیوایس دیگری به تمام اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.
سهولت دسترسی: شاید بتوان فراگیری کرونا را نقطه عطفی در چرخه حیات سازمانها به شمار آورد. فراگیری یکباره کرونا در سطح جهان و تعطیل شدن بسیاری از کسب و کارها برای مدت طولانی، تجربهای بود که چالشهای ناشی از آن را هنوز به خاطر داریم. در این دوره اکثر کسب و کارها راهی به جز ادامه فعالیت به صورت دورکاری نداشتند. شیوه دورکاری در ابتدا چالشهای زیادی را برای سازمانها به وجود آورد اما با ادامهدار شدن شرایط بیماری، تنها راه حفظ حیات سازمانها به شمار میآمد.
حالا پس از 2 سال که از فروکش کردن موج کرونا میگذرد میبینیم که همچنان بسیاری از کسب و کارها شیوه دورکاری را بر حضور فیزیکی کارمندان در شرکت ترجیح میدهند. این شرکتها توانستند بهسرعت خود را با شرایط اضطراری تطبیق دهند و اگر آنها را زیر ذره بین قراردهیم میبینیم که درصد قابل توجهی از آنها قبل از بروز شرایط بحرانی، برنامهریزیهایی برای انجام کار به صورت دورکاری با کمک ابزارهای آنلاین و فضای ابری داشتهاند.
در دسترس بودن اطلاعات با صرف کمترین زمان ممکن و به صورت آنلاین از جمله مزایایی است که سرویسهای ابری در دوره کرونا در اختیار سازمانها قرار داد.
کاهش هزینه : بسیاری از گرافیستها و یا برنامه نویسان کامپیوتری برای انجام کارهای روزانه خود نیاز به پردازندهها و سختافزاهای قدرتمند دارند؛ از این رو تجهیز واحد فنی و گرافیک در هر مجموعهای معمولا هزینههای بسیار زیادی را متحمل صاحبان کسب و کار میکند. استفاده از دسکتاپ ابری راهحل مناسبی برای کاهش این قبیل هزینههاست.
از طرفی به وسیله DaaSs به راحتی میتوان منابع سختافزاری مورد نیاز را تغییر داد، مانند تعداد پردازندهها، حافظه دستگاه و فضای ذخیرهسازی. همچنین بهرهگیری از شیوه سرویسهای اشتراکی باعث سرشکن شدن هزینهها، متناسب با میزان استفاده از منابع نرم افزاری است.
مقیاسپذیری: در شرکتهای امروزی رشد و بزرگ شدن مقیاس کسب و کار بسیار سریع اتفاق میافتد. به طور مثال ممکن است شرکتی که در سال ابتدایی تاسیس خود 10 نفر نیروی کار داشته، در سال دوم برای پاسخ به نیاز بازار ملزم به اسکیلآپ (توسعهی کسبوکار) باشد و به بیش از دوبرابر تجهیزات ابتدایی احتیاج داشته باشد. در شیوه سنتی هزینههای تجهیز زیرساخت به طرز قابل توجهی بالا بوده و خود مانعی برای اسکیل آپ به شمار میآمد. اما تکنولوژی به کمک صاحبان کسب و کار آمده تا به راحتی قادر به افزایش تعداد کاربران خود باشند بدون اینکه نگرانی بابت تجهیز زیرساخت فنی داشته باشند.
امنیت: در شیوههای سنتی ازبین رفتن اطلاعات مهم سازمان به دلیل خطای انسانی، سرقت و یا هرگونه اتفاق غیرقابل پیشبینی دیگری شایع بود. این درحالی است که در کلود دسکتاپ، تمام اطلاعات در مراکز داده ابری با استفاده از آنتی ویروسهای معتبر محافظت میشود. و در صورت بروز حوادثی همچون دزدی و یا از کار افتادن سیستم، تمامی اطلاعات در سیستم مرکزی به راحتی قابل دسترس خواهتد بود.
مدیریت و پشتیبانی: در روش سنتی، هر کاربر میبایست مسئولیت مدیریت و پشتیبانی دسکتاپ و برنامههای خود را بر عهده بگیرید. و یا اینکه فردی با عنوان مدیر فنی، مسئولیت نصب، راه اندازی و تعمیر زیرساخت فنی را داشته باشد.
موقعیتی را متصور شوید که فرد جدیدی یه سازمان اضافه شده است. در این حالت کارشناس فنی مسئول پیادهسازی نرم افزارها و برنامههای مورد نیاز بر روی سیستم جدید خواهد بود که ممکن است ساعتها زمان ببرد. یا در صورت نیاز هریک از تیمها به نرم افزار جدید، مسئول فنی موظف است برای راه اندازی نرم افزار برروی هریک از دستگاهها زمان زیادی را صرف کند. در دسکتاپ ابری این معضل به سادگی حل شده است. چرا که با استفاده از این فناوری، مدیریت و پشتیبانی تمام سیستمها به صورت یکپارچه با صرف کمترین زمان صورت میگیرد.
مدیریت کارهای گروهی: با دسکتاپ ابری، شما میتوانید به راحتی با دیگران همکاری کنید و اطلاعات و فایلها را به اشتراک بگذارید. این امکان به شما اجازه میدهد تا به صورت همزمان با دیگران روی پروژهها کار کنید و تغییرات را به صورت آنلاین به اشتراک بگذارید. اهمیت استفاده از این قابلیت زمانی که اعضای یک تیم در چند شهر یا کشور مختلف مشغول به کار هستند نمود یبشتری پیدا میکند.
نکات لازم برای انتقال اطلاعات به فضای دسکتاپ ابری چیست؟
در ادامه تمام نکاتی که باید به هنگام استفاده از فضای ابری دسکتاپها لازم است مورد توجه قرار دهید عنوان شده است:
انتخاب سرویس ابری مناسب: انتخاب سرویس ابری معتبر و کاربردی برای میزبانی دسکتاپ ابری از اهمیت بالایی برخوردار است. لازم است قبل از انتخاب به بررسی و مقایسه امکانات، میزان امنیت تضمین شده، قابلیت های مدیریتی، هزینههای راه اندازی و از همه مهمتر امکان پیاده سازی در کشور با توجه به سیاستهای موجود مورد توجه قرار گیرد.
فرایند انتقال داده: قبل از انتقال اطلاعات به دسکتاپ ابری، مطمئن شوید که از تمام دادهها و فایلهای ضروری به درستی بک آپ گرفته شده است. سپس می توانید از طریق ابزارهای انتقال داده مانند FTP، سرویسهای ابری یا راهکارهای دیگر، دادههای خود را به فضای دسکتاپ ابری انتقال دهید.
قابلیت مانیتورینگ: حتما توجه داشته باشید که قبل از انتخاب سرویس ابری، خدمات پشتیبانی به صورت 24 ساعته قادر به پاسخگویی باشند در در صورت بروز هرگونه مشکلی، مسئله به سرعت حل شود و کار سایر کاربران دچار اختلال نشود.
آموزش : قبل از انتقال اطلاعات به دسکتاپ ابری لازم است دوره آموزشی و جلسه توجیهی با تیم ارائه دهنده سرویس تشکیل شود تا گرههای ذهنی کاربران برطرف شده و بتوان حداکثر استفاده را از امکانات ویژه سرویسها داشته باشیم.
ویسپو، یک راهحل مطمئن
سرویس ابری ویسپو به عنوان اولین ارائه دهنده دسکتاپهای اشتراکی در ایران از سال 1398 فعالیت خود را آغاز کرده است. ویسپو با هدف کاهش پیچیدگیهای نرم افزای و سخت افزاری سازمانها، طی این 4 سال توانسته در دو سطح استاتیک و داینامیک برای هریک از اعضای سازمان حساب کاربری ساخته تا در هرلحظه و هرجا قادر به دسترسی به اطلاعات خود باشند.
با استفاده از این سرویس نیاز به انتقال اطلاعات از طریق پیام رسانها و یا ابزارهای مدیریت پروژه مختلف ندارید و دانش سازمانی به صورت یکپارچه حفظ میشود.
0 Comments